Хиротония: Киприян, епископ Траянополски


http://blip.tv/plamen-sivov/episode-4315119

Може да харесате още...

4 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Това дори не е цирк. Някаква жалка пародия на ритуал в ледена църква, в която хората треперят не от благодатта на Светия Дух, а от най-обикновен студ. След такава температура следва духовна пневмония и скоропостижен изход.

 2. paterp каза:

  На някой участник в това благочестиво събрание не му ли дойде на акъл, че хиротония „може“, при добро желание, да се извърши и в св. олтар, пред св. престол. Явно толкова се и епископи, че не помнят вече къде са ги хиротонисвали. Както казва проф. И.Ж.Д.: „Хубава работа, ама циганска“!!!

 3. Liturgist каза:

  Това е подигравка. И този човек ще се титулува епископ? Бедна и нещастна Българска Църкво!

 4. timoti каза:

  то не беше дарслово, то не беше лицемерие,не беше чудо!!!! Архимандрит Киприан след целия този цирк май пак си остана архимандрит,освен,ако не е правен по някакви други канони за които ние „простите пасоми“незнаем. А колкото до Богодаруваната Врачанска епархия,ами с просто око се вийда,че е съсипана.Монастирите са превърнати в места за забавление, нама монаси,сградата на семинарията(където за съжаление Киприан никога не е стъпвал, както и в Богословският факултет)се руши.Епархията на много достойни монаси,духовници и архиереи е превърната в доходоносен бизнес.защо спим и се примиряваме с това??? Това не е църквата на ченгето Калиник,нито на архимандрит(той така ръкоположен,неможе да бъде епископ) Киприан!!!Това е нашата църква!!!!!!!!БОГ ПОРУГАН НЕБИВА!!!