Конфесионалното обучение по Религия в Република БългарияМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Ангел Небесен каза:

  Боже, Иисусе Христе, дай ми сили преди да ме пребият с камъни. Нека бъде твоята воля и нека сърцето ми да бъде свидетелство за добронамереността ми и мой дар за теб! Спри сълзите в очите ми!

  „Цялостното“ преподаване най-вече може да изкривява „неповторимия духовен и емпиричен опит“. Обяснете им на децета, че вие сте узорпирали Бог за себе си и единствено можете да се разпореждате с прерогативите, които ви е дал; кажете им, че всеки, който се опита да сътроши сътвореният от ВАС шаблон ще бъде низвергнат.

  Как можете да бъдете сигурни, че тези, които „споделят преживяното“ пак няма да изкривяват Божието слово.

  „Религиозното самоопределяне е и винаги трябва да бъде плод на СВОБОДЕН ИЗБОР“; е как тогава трябва да бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

  Искам да ги видя тези „малките“, които се разхождат ГОРДО защото са научили „цялата истина“ и с превъзнесеност се отнасят към „другият“ до тях; УЖ смирени.

  „В САЩ – 8 от всеки 10 учинека и студента вярват в Бога“ – Край! Близо е царството небесно, някъде в Невада или Калифорния трябва да е!

  По т.5 – Бог и луцифер заедно? – КОЩУНСТВО!

  По Б.5 – Вярата не е за тоя свят да си уреждаш живота, а за ЦАРСТВОТО БОЖИЕ! Кажете им, че който вярва тук на земята в Него бива РАЗПЪВАН – МНОГО ПЪТИ – БОЛЕЗНЕНО!

  По т.7 – кога ще разберете, че вярата е НАД традициите и не инструмент за нещо друго освен за ЖИВОТ ВЕЧЕН!

  Колко болка съм получил от вас, които сте носители на „цялата истинност“ – само Бог знае!

 2. Дон Кихот каза:

  Статията е отлична. Какво ни интересуват твоите психически проблеми?

 3. Ангел Небесен каза:

  Я да видим като какъв сектант ще ме определите?
  Чувал съм ги най-различни; и такива, които съществуват само в болното хипертрофирало съзнание на превъзнесени „свещеници“.
  Санчо, Санчо – ако имаше ясна представа за това, което бръщолевиш, нямаше да си толкова уверен в приказките си. Убеден съм обаче, че Господ все някога ще ти прости.

 4. korki каза:

  Добре защитено мнение, съвпадащо с моето разбиране на проблема.