Благотворителна акция на студенти от Богословския факултет на СУ в подкрепа на бездомнитеВ чест на Рождество Христово студенти от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в сътрудничество с магистърската програма „Църковно социално дело“ дариха 100 пакета с храна и топли чорапи в Центъра за временно настаняване на бездомни хора „Св. Георги“ в ж.к. Красна поляна.

На християнския празник Игнажден в изпълнение на Христовия призив: „Гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте; гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте“ студентите-богослови посетиха лично останалите без дом майки, бащи, деца и самотни възрастни хора.

В. е постъпил в Центъра със сериозна рана на крака и благодарение на персонала и на доброволци вече е излекуван, и въпреки трудността да ходи и невъзможността да носи тежко, посреща студентите прав в началото на коридора. Е. бяга от война с двете си деца. Г. се грижи за две възрастни жени със заболявания. М. е майка на 6 деца. П. е украсил стаята си с икони от вестници, защото това му носи радост. Ж., Н. и К. са си дошли по-бързо от училище, за да могат да помогнат с разтоварването на пакетите. Всяка една от 79-те личности, които живеят в Центъра има своята история. История, която директорът на Центъра г-жа Валентина Рунева добре познава и това ѝ позволява, заедно с екипа от социални работници и медицински сестри, да полага възможно най-добрите грижи за хората без собствен дом.

Пакетите с храна са купени с дарения от студенти. Целогодишно студентите от Богословския факултет събират пари и за трета поредна година купуват и даряват храна на нуждаещите се в навечерието на празника Рождество Христово. Желанието им е да могат да организират такова дарение и за Великден.

Снимки: Елена Дюлгерова

Източник: Богословски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...