Дяконе, приступи!Може да харесате още...

7 Отговори

 1. Християнче каза:

  Кратко писание, но много ясно и точно изречено с любов, в прослава на Св. Иродякон Игнатий – Левски – канонизиран от Св. Синод с председател митрополит Инокентий.

 2. portos каза:

  Много умно! Брилянтен начин да се включиш под тази публикация, за да препоръчаш своя председател! Направо ти завиждам на усета и бързината….

 3. Тина каза:

  Не се пише „иродякон“, а „йеродякон“ и се пише с малка буква.

 4. Дон Кихот каза:

  Да е жив и здрав авторът, но този култ към Левски започва да минава всякакви граници. Преклонението пред него е толкова по-силно, колкото по-слаба е вярата ни в Христос. Левски е революционер и убиец, каквито Иисус никога не бил. Единият проповядва тайно, а Другият – явно. Единият гради бунтовна организация по масонски образец с нескритата цел да жертва един народ, а Другият гради Църквата по образеца на Царството Божие и жертва само Себе си. Гарванът наистина грачи, но както в поемата на По, той казва: „Never more!“

 5. Kerigma каза:

  Още комунистите начело с Хайтов взе да ги гризеше съвестта че никой не знае гроба на Левски и започнаха да измислят басни. Наистина е за срам че от такава революционна организация (може и да не е била такава) не се намери един да разбера кой и къде е погребал Дякона. А Инокентий и сие направиха добра ПиАр като го канонизираха . . . явно там има по свежи умове от динозаврите . . .

 6. ieromonah Ioan каза:

  Отац Павле, кой влезе първи в Рая? Не беше ли убиеца до Христос на кръста? Аз не знам къде е душата на йеродякон Игнатий, обаче за разбойника знам. Питам се, дали разбойника не беше масон. Ей в това му е разликата на християнството от всичко останало, че прави от убийците светии. Ако обаче и този аргумент не ти допада, спомни си моляте, кой беше апостол Павел, не беше ли и той убиец.?

 7. Дон Кихот каза:

  Руснак на автостоп до Истанбул:
  http://www.sensi.org/~misha/bgtr/turquie/