Обезумяват ли хората в страната на Левски?Може да харесате още...

14 Отговори

 1. Galena каза:

  Патетично като комсомолска реч.

 2. дкалчева каза:

  Не съм имала възможността да слушам комсомолски речи и да оценя патоса им, тъй като годината на моето раждане ми позволи да порасна само до пионерче или по-скоро 89та ме спря на по-долната стълба.А сега – малко без хумор.
  Вие знаете ли що е то православен, подчертавам – православен пишещ човек? Задавали ли сте си въпроса колко наброяват тези човеци в България? Да не би аз да не съм ги открила и затова още да не съм им читател на всичките? Да не би – точно в Православие.бг – някой да твърди, че няма нужда от такива? Да не би някой да ми казва, че съм несмислен читател, защото откривам смисъла в и от тектовете на Дария Захариева?
  Току се появи материал, зареден с човещина, с човешка болка, с човечни въпроси – и: не чак толкова човечните коментари не закъсняват. Виждам това не за първи път. Извадете от душите си по-добри редове и ще ги публикуват. Което не е добро – направете го по-добро!
  Има чувства, които са възможни чисти, дори святи и който не вярва на изпитващия ги и дори го декларира… има нужда, според мен, от молитва Господ да ошири сърцето му.

  „Ние сме наследниците на тази България, за която ти умря, Дяконе!” Ние ли сме????“

 3. diyana_nik каза:

  Исках да се запозная задочно с вас чрез профила ви,както е редно тук.Уви – няма ви,там е безлично.Само един ник…Дано Бог отвори сърцето ви за любовта,тогава ще дойде и смелостта ви и това,което намирате,че другите не вършат както трябва,вие ще го направите благо за Негова слава.А като не можем и не знаем,по-добре смирено да замълчим и да не хвърляме отрова.Пресвета Богородица да ви приеме под своя молитвен покров и ви закриля!

 4. дкалчева каза:

  Вечна му памет на Левски.

  И още нещо:
  Дария, Вие можете да помните.
  Едно от нещата, невъзможни без паметта, е уж простичката човешка благодарност. И толкова по-голяма е тя, ако не е отправена само към родителите ни, които са ни давали обич и стотинки за банички и боза, изядени и изпити в комсомолските години… а също и към по-далечни, всъщност отминали от този свят хора, но … допринесли да имаме Родина и Вяра.

 5. Idiot каза:

  Дарба, дух, ум и красота, събрани в едно. Так держать надо!!!

 6. john_doe каза:

  И на мен написаните в такъв стил текстове ми звучат доста патетично и морализаторски като комсомолска реч пред себеподобни.Не знам аз съм прост човек и винаги съм си мислел че бого/словото трябва да строи мостове към другия, а не да копае пропасти, да заглажда ръбчета, а не да остри нови връхчета, да опрощава, а не да дамгосва…..

 7. portos каза:

  Цитат:
  „Не знам аз съм прост човек и винаги съм си мислел че бого/словото трябва да строи мостове към другия, а не да копае пропасти, да заглажда ръбчета, а не да остри нови връхчета, да опрощава, а не да дамгосва…..“

  Ами-и-и… Объркал си се, ще прощаваш, но се бъркаш с психотерапията…

 8. john_doe каза:

  Уважаеми Портос, в поста Ви посветен на мое смирение изпъкват от

 9. john_doe каза:

  Уважаеми Портос, в поста Ви относно мое смирение отчетливо изпъкват две компетентни квалификации изразени с понятията „объркване“ и „психотерапия“.Тези квалификации могат да бъдат определени като компетентни предвид словесните „плодове“, които Вие щедро и без никакъв свян и умора ни предлагате на тази „трапеза“.В този ред на мисли мога единствено да Ви отговоря-без никаква „агресия“-НЕ, благодаря!Не изпитвам глад за развалени „плодове“.

 10. nikanor каза:

  Яко, яко, на снимката изглежда много готина.

 11. joakima каза:

  намах нерви да го прочета…открих нещо комсомолско…полудявам…и тук ли?

 12. дкалчева каза:

  Ех, милички хора, поне проявете малко повече въображение…
  Чувала съм: Имало едно време комсомолски и партийни речи. Но казват, че главният им тон бил хвалебствен. Прощавам, ако са ме излъгали…

 13. o. g. каза:

  Дария, май някой ти се сърди за това, че много говориш… Ако беше му разказала някой циничен виц, може би щеше повече да му се хареса. Наистина много сме затънали в мрака! А който иска да пусне светлината, много не го харесват… Но важното е Бог да ни хареса! Пиши и благославяй враговете си, но не изобличавай глупака, защото ще те намрази… – вековна истина!

 14. Мария.А каза:

  Защо пак хулим? Нека забравим старите вампири. Комунизъм, комсомол – те вече служат само за плашила. Сега наистина страшни са нихилизма, безверието, духовното невежество – това са новите вампири, които изпиват душата на съвременния човек. За това пише Дария и аз я подкрепям. Такива текстове са като камбана за заспалите ни души. Чуйте я! Събудете се! Потърсете бог и той ще ви пробуди в любовта за ВЕЧНОСТТА.