Възпоменателна вечер, посветена на църковния историк Стефан Чурешкиstefan chureshkiАтелие-книжарница „Къща за птици“ кани всички колеги, приятели и съмишленици на покойния историк, журналист и публицист Стефан Чурешки, на Възпоменателна вечер в негова памет.

На 19 март, в деня, в който се навършва една година от кончина му, спомени за личността и словото на Стефан Чурешки ще споделят писателите Деян Енев и Калин Терзийски.

Последната книга на Стефан Чурешки „Именник на българските князе (ханове)“, издадена посмъртно, ще представи Андрей Романов.

Стефан Чурешки (1966-2012) е църковен историк, журналист и автор на книгите „Християнство и история. Към философията на българската история“ (1998), „Грешките, неточностите и заблудите в учебниците по история“ (2000), „Римокатолическата пропаганда и българската история. Към философията на българската история“ (2001), „Православието и комунизмът в България 1944-1960 г.“ (2004) и „Именник на българските князе (ханове)“ (2012). Той е автор и на множество статии и изследвания, свързани с християнската история, публикувани в периодичния печат и в тематични интернет издания.

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици“ (София, ул. Проф. Асен Златаров 22).
Кога: 19 март (вторник), 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...