Представяне на книгата „От Рождество до Възкресение“



Новото преработено и допълнено издание на книгата „От Рождество до Възкресение” на журналистката Ана-Мария Кръстева ще бъде представено днес, 7 април 2010 г. от 17.30 часа в пиано-бар “Social club” в Столична библиотека. Изданието се осъществява благодарение на ИК Омофор и фондация Покров Богородичен. Авторката е известна на широката публика като дългогодишен водещ на предаването „Благовестие“ по БНР.

Писателят Димитър Коруджиев пише по повод на книгата: … “От Рождество до Възкресение” е своеобразна православна книга за всеки ден…. Ана-Мария тълкува евангелските събития в духа на най-добрите православни традиции и то е предпоставка за важните морални изводи, които представя на читателя. 

Едно от големите качества на “От Рождество до Възкресение” е анализът на духовните поражения, които ни донесе атеистичният режим. Върховна цел на тази система бе прогонването на Бога от човешките души, за да се превърнем в роби на земни господари. Такова ясно съзнание за злото, през което сме минали, не се среща у всеки млад човек. Ана-Мария като автор, близък до реалния живот, способен да разгледа вярата не абстрактно или изобщо, а в контекста на собствените ни болки и проблеми.”

[поръчай книгата]

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...