София посреща мощите на св. Евтимий, Патриарх ТърновскиНа 20 октомври в митрополитския храм „Св. вмчца Марина“, в двора на Софийска света митрополия, Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит ще посрещне мощите на св. Евтимий, патриарх Търновски, съобщава Софийска света митрополия.

Светите мощи на последния Български патриарх преди падането на България под османско робство (XIV век) ще бъдат изложени за поклонение в храма от 10:30 ч. до 14:00 ч. същия ден.

По решение на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия чинът на Прославлението на светите мощи на св. Евтимий, патриарх Търновски, ще се състои на 22 октомври 2023 г. в Бачковската света обител. Начало на архиерейската света Литургия – 9:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...