Архимандрит Памфилий отпадна от участие в шоуто Биг Брадър 2



Одобреният за участие в шоуто монах е заменен с друг кандидат в последния момент, тъй като до днес не е получил благословия от Светия Синод за тази си стъпка. Писмо с молба за благословия е изпратила и директорката на Нова телевизия, С. Зурлева.

Според продуцентите на предаването, цитирани в днешния "24 Часа", духовникът е предпочетен сред останалите десетки хиляди кандидати, заради възможността да провокира публиката към духовна саморефлексия. Самият отец Памфилий по собствените му думи гледа на възможното си участие в шоуто като на мисия и е готов да поеме отговорност за рисковете на това предизвикателство.

Позицията на Светия синод не е заявена изрично, поради което все още има надежда отецът да получи благословия на по-късен етап от предаването.

Виждането на архимандрит Памфилий, че участието в подобно предаване може да се окаже ключ към чувствителните духовни проблеми на много хора в България днес, се споделя от определено число практикуващи православни миряни и духовници. Ще бъде интересно дали тази мисионерска нагласа ще намери изразител сред някой от участниците в предстоящото шоу и чии интуиции в тази посока ще се окажат правилни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...