Варненското свещенство иска преразглеждане на избора за временно управляващ овдовялата епархия



88899В днешния траурен за Варна ден, няколко часа след погребението на митрополит Кирил, варненското свещенство излезе с послание към Светия Синод да преразгледа своето решение за избора на Врачанския митрополит Калиник за временно управляващ Варненската и Великопреславска епархия.

Сред причините митрополит Калиник да не е приет добре от варненските свещеници според неофициална информация е, че е поискал бързо извършване на финансова ревизия в митрополията. След проведен доброжелателен разговор между варненските свещеници и митрополит Калиник, архиереят е изявил готовност да се оттегли от длъжността на временно управляващ епархията. 

От името на своите събратя отец Дончо Александров отправи призив към синодалните членове да изберат за временно управляващ овдовялата епархия или Ловчанския митрополит Гавриил или Доростолския митрополит Амвросий. „Това е желанието на свещенството, на епархийския съвет и на миряните в нашата епархия“, уточни духовникът.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...