ВМРО се заема със „Свидетелите на Йехова“



Източник: Всеки ден

Активисти на ВМРО са решени да провалят насрочената за 28 и 29 април в Добрич национална среща на “Свидетели на Йехова”. Това заяви днес регионалният координатор на организацията Костадин Костадинов. Според него “Свидетели на Йехова” е сред най-опасните и антисоциални секти. Костадинов смята, че последователите отричат кръвопреливането, донорството, държавните институции и т.н.

Общински съветник на ВМРО ще внесе питане към кмета за мотивите, с които е отдадена общинската зала “Добрич” за срещата на последователите на сектата. Войводите са готови да съберат свои членове и симпатизанти от съседните области и придружени от свещеник да дискутират със сектантите. Организацията е получила уверението на Варненско-Великопреславския митрополит Кирил, че от името на Българската православна църква ще бъде подготвено официално становище.

Позицията на общината е, че религиозната институция “Свидетели на Йехова в България” е регистрирана в страната ни по Закона за вероизповеданията. Молбата в общинската администрация за наемане на залата за конгрес с образователна цел е депозирана на 18 януари. От общината е дадено съгласие за ползване на залата на 28 и 29 април от 9 до 16 часа на основание действащото българско законодателство и регистрацията по Закона за вероизповеданията. Наемът на залата е по 300 лв. за първите четири часа и по 50 лв. за всеки следващ час и е определен с общинска наредба.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...