„Вяра и общество“ – какво ще видим в последното предаване за тази година



В последния брой на предаването за 2007 г. авторът Горан Благоев ще разговаря за актуалното състояние на Българската православна църква с митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф и ще потърси отговор на въпроса бил ли е наистина безбожник Христо Ботев, чиято годишнина ще честваме в близките дни.

Седмица преди България официално да чества 160-та годишнина от рождението на Христо Ботев, "Вяра и общество" търси отговор на въпроса: безбожник и антихрист ли е великият поет и революционер. Специален репортаж разказва за критичното отношение на Ботев към тогавашното българско духовенство – но дали само заради това той може да бъде наречен атеист.

В последния брой на предаването за 2007 г. авторът Горан Благоев разговаря за актуалното състояние на Българската православна църква с митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. Негово Високопреосвещенство заявява, че голяма част от висшия клир и духовенството не са на нужната висота и излага своята позиция за необходимостта от по-често причестяване на миряните и въцърковяване на българските държавници и политици.

Уведомяваме нашите зрители, че тази неделя – по изключение – "Вяра и общество" ще бъде излъчено по Канал-1 в 9,50 ч, веднага след предаването "Яко". По Сателитния канал "ТВ България" може да гледате "Вяра и общество" също в неделя от 11.30 часа, а повторението му в сайта на БНТ – www.bnt.bg още от 1 януари 2008 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...