В Къща за птици предстои среща, посветена на отец Павел Флоренски



Stulb_i_krepilo_na_Istinata

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

На 21 май от 18.30 ч. издателство „Омофор“ ще представи книгата на отец Павел Флоренски „Стълб и крепило на Истината“. Книгата е основоположен труд и достижение на православната мисъл през двадесети век. Влиянието й е огромно, и дори там, където модерните философи и мислители на православния свят не са съгласни с решенията на Флоренски, те продължават да работят над проблемите, поставени от него.

Богослови и философи ще представят дълбочината и богатството на творчеството на отец Павел Флоренски. Една забележителна личност на XX век – богослов и естествоизпитател, свещеник и инженер, философ, поет, математик, учен с ренесансов размах и всеобхватност, той е наричан още приживе „новият Леонардо да Винчи“. Съдбата му е трагична: осъден е на 10 години затвор и е разстрелян в Соловецкия лагер на 8 декември 1937 г.

Книгата ще представят:

Nikolay_MihaylovД-р Николай Михайлов
Психиатър и богослов, преподавател по психология в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“

 

cvetelin-angelovЦветелин Ангелов
Редактор на българското издание на „Стълб и крепило на Истината“, доктор по богословие.

 

Andrei_RomanovАндрей Романов
Преводач на българското издание на „Стълб и крепило на Истината“. Доктор по философия и редактор в интернет портала Православие БГ.


Къде:
ателие-книжарница „Къща за птици“ (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 21 май (сряда), 18:30 ч.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...