В Русе се открива нов кабинет по Религия


Днес Високопреосвещеният Русенски митрополит Неофит ще освети новия кабинет по Религия в Професионалната гимназия по текстил в гр. Русе. С него кабинетите по религия в гр. Русе стават три, като се предвижда обзавеждането на подобни кабинети във всички русенски училища, където се изучава предметът “Религия”

В навечерието на Никулден Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит ще отслужи празнична вечерня в храм “Св. Николай” в гр. Русе. На следващия ден св. Литургия ще бъде отслужена от Негово Преосвещенство Месемврийският епископ Яков, викарий на Русенския митрополит.

На 6 декември, когато се чества паметта на св. Николай Чудотворец, Високопреосвещеният Русенски митрополит Неофит ще отслужи Божествена св. Литургия в храм “Св. Николай” в гр. Разград, който е най-големият храм в Русенска епархия, построен през 1860 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...