Дарете коледен подарък за дете в неравностойно положение в кампанията „От деца за деца“ на Софийската света митрополия



В чест на големия празник Рождество Христово, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, в Софийската епархия се провежда благотворителната инициатива „От деца за деца – 2018“, която стартира на 14 ноември.

В нея могат да се включат деца и младежи, изучаващи „Религия-Православие“ от Средно-образователните училища и неделните школи към храмовете.

Учителите ще организират семейства, които имат възможност и желание да закупят и опаковат подарък, който да стигне до деца в нужда, преди големия празник Рождество Христово.

Подготвените подаръци ще се събират в сградата на Софийска света митрополия до 6 декември – деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец, и ще достигнат непосредствено преди Рождество Христово до домовете и институциите, в които живеят деца в неравностойно положение.

„Наша отговорност е децата ни да растат приучавани към добротворство. Каузата е добра възможност родители и деца заедно да участват в  подготовката на подаръци и да поговорят за благотворителността, милостта и грижата за бедните и онеправданите, да покажат на дело християнска добродетелност като висш израз на Христовата любов“, се казва в съобщението на организаторите от Софийската света митрополия.

Инициативата се координира от Духовно–просветния отдел и отдел „Милосърдие и благотворителност“ при Софийска света митрополия.

За контакти: Иван Тупаров, тел. 0878895309.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...