Два нови храма в ще отворят врати в Айтос



Източник: Агенция Фокус

В два нови православни храма в община Айтос Божествена света литургия  ще отслужи в началото на септември Негово Високопреосрещенство Сливенският митрополит Йоаникий. В неделя, на 2 септември Владиката ще служи в съслужение със свещениците от духовната околия, по повод откриването на новопостроения църковен храм „Св. Архангел Михаил” в с. Лясково. Това е първият православен храм в селото, построен с подкрепата на кметството и дарители, между които най-сериозен е приносът на айтоския нотариус Бисер Демирев.
Пет дни по-късно – на 7 септември  Сливенският митрополит ще води Божествената литургия и в новопостроения храм „Св. Богородица”, в друго айтоско село – Съдиево. И там за първи път се изгражда храм за съдиевските християни, откакто съществува селото.

 

Заради постите е изместена и датата на събора на с. Съдиево, който за първи път ще се проведе не на Голяма Богородица – 15 август, а на 8 септември т.г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...