Започва кампания за реставрация на Желязната църква



 На 1 септември 2011 г. от 11.00 ч. в Национален пресклуб БТА ще започне пресконференция по повод началото на една благородна национална кауза.

Фондация "Български православен храм Св. Стефан" започва дарителска кампания за набиране на средствата, необходими за възстановяването на олтара и иконостаса на българския православен храм "Свети Стефан" в Истанбул. Архитект Васил Китов, консултант на проекта, ще даде подробности относно реставрацията на този уникален исторически и архитектурен паметник, а партньорите от фондация "Помощ за благотворителността в България" ще изразят своята подкрепа за успешния старт на тази благородна кауза за съхранение на българщината и християнския дух.

Желязната църква "Св. Стефан" е един от най-светите символи на борбата ни за църковна и национална независимост и е обявена за една от най-красивите църкви в Турция.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...