Знеполският епископ Арсений взе участие в Международния форум „Заедно срещу кибертормоза на деца“ в София


На 27 февруари с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита, взе участие във Втория международен форум „Заедно срещу кибертормоза на деца“, организиран от Българска академия за сигурност и медия „Стандарт“ в София.
В конференцията, която се проведе под патронажа на вицепремиера г-жа Мария Габриел, се включиха председателят на Българската академия за сигурност г-н Владимир Бронфенбренер, главният редактор на в. „Стандарт“ г-жа Славка Бозукова, зам.-министърът на образованието д-р Емилия Лазарова, началникът на РУО-София г-жа Ваня Кастрева, зам.-директорът на Държавната агенция за закрила на детето г-н Георги Иванов, ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, директорът на дирекция „Киберпрестъпност” в ГДБОП г-н Владимир Димитров, директорът на дирекция „Киберпрестъпления“ в Националната следствена служба (НСлС) г-н Светослав Василев, зам.-кметът на София г-н Иван Гойчев, директорът на СУ „Христо Ботев“ в град Септември г-жа Галина Дишкова, посланикът на Северна Македония Н. Пр. Агнеза Поповска, зам.-посланикът на Украйна Н. Пр. г-жа Анна Тертична и други.
Епископ Арсений каза в словото си, че Българската православна църква от години апелира да има вероучение в училищата, за да възпитат те добри граждани на нашето отечество.
„Превенцията за защита на децата от всякакъв вид агресия – кибер, морална и нравствена, е вероучението в училище, което ще даде познание на детето за добро и зло, и как да отсява чрез филтъра на вярата лъжата и истината.“
Негово Преосвещенство посочи, че в Пловдивска епархия благодарение на МОН и РУО 5000 деца от цялата област изучават вероучение. „Децата са съвсем различни, когато знаят какво е добро и зло“.
Знеполският епископ Арсений предложи да бъде организиран форум за защита на българския учител – идея, която веднага бе приета от „Стандарт“ и ръководителя на РУО София – Ваня Кастрева.
На конференцията присъстваха общо над 100 представители на изпълнителната и законодателната власт, криминалисти от ГДБОП и НСлС, ректори, дипломати, директори на училища, представители на неправителствени организации. Участниците се обединиха около идеята за приемане на ново законодателство, което да криминализира всички форми на тормоз над деца в интернет.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...