Международна конференция „Православното богословие и науките“ се открива в София



На 26 април 2011 година в София ще бъде официално открита международна конференция под наслов "Православното богословие и науките".

Целта на конференцията е да предостави интер-дисциплнинарен форум за обсъждането на актуални за съвремието ни въпроси, които се намират на границата между богословието и науките. Фокусът на Православното богословие си поставя за цел да подчертае, както неговите общочовешки прозрения, така и неговата вселенска уникалност в своеобразното му Христологично разбиране за взаимоотношението между Бог, човек и свят. Конференцията е първа по рода си в България и ще засегне широк спектър от богословски теми успоредно с няколко научни направления, включващи физиката и технологиите, медицината, философията, социологията и психологията.

Конференцията се организира съвместно от международен екип от изследователи включващ представители от Богословския факултет на Софийски унверситет "Св. Климент Охридски", Инженерния факултет на Южния Датски Унверситет, гр. Одензе, Дания и Гръцкото православно училище по богословие "Светият кръст" Бруклин, САЩ, в партньорство с Фондацията "Миню Балкански" в България и Софийска община и със спомоществователството на фондация "Темпълтън", САЩ и фондация "Комунитас", България.

Церемонията по официалното откриване на конференцията ще се състои на 26 април в 17:30 в Конферентната зала на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", бул. Цар Освободител № 15, 1504 София. (Централен вход или вход – ул. „Шипка” №6)

ПРОГРАМА

Вторник, 26 април

17:30-20:00, Конферентната зала на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски” ул. Цар Освободител № 15, 1504, София. (Централен вход или вход – ул. „Шипка” №6 )

Oтец д-р Георги Драгас: „Човечеството на Христос като ключ за разбирането на вселената“
Д-р Жан-Клод Ларше: „Патристичните възгледи за природата и статута на научното познание“
Mитрополит Йеротеос Влахос: „Богословие и наука“

Откриването ще завърши с представяне на книгата на д-р Жан-Клод Ларше „Богословие на болестта”

Сряда, 27 април

Пленарна зала на Гранд Хотел София, ул, Гурко № 1, 1000 София

8:45-9:30 Митрополит Йеротей Влахос: Основи на Православната психотерапия

Вторник, 14:00, 27 април – Петък, 12:00, 29 април

Рабтни сесии в Конферентния Център на Фондацията Балкански в с. Оряховица, обл. Стара Загора.

www.orthodoxyandscience.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...