Митрополит Христофор от Чешката православна църква ще изнесе лекция за социалното служение в Богословския факултет в София



Лекция, посветена на църковното социално служение, ще изнесе Негово Високопреосвещенство Христофор, митрополит от Чешката православна църква, в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. В утрешния ден – 13 декември, той ще бъде гост-лектор пред студентите от бакалавърската и магистърската програма, за да представи пред тях темата „Многообразните форми на душегрижие и личната подготовка на богослова за църковно-социално служение в съвременния свят“. В нея той ще сподели академичния опит и практическите аспекти в подготовката на църковни служители за изпълнение на социално-милосърдната дейност на Църквата в Чехия и Словакия.

Митрополит Христофор е професор в Православния богословски факултет в град Прешов (Словакия) и предстоящата му лекция в София се осъществява в рамките на сътрудничеството по двустранния договор за академичен обмен между Софийския и Прешовския университет по европейската програма „Еразъм+“.

Архиереят е посещавал България и Богословския факултет в София многократно за академични лекции и е участвал през годините на много от изданията на Седмица на православната книга във Варна. Той е отправял многократно и покани за поклонничество на български архиереи и преподаватели по богословие до гроба на свети Методий Славянобългарски в Микулчице.

Утрешното академично събитие е насочено към студенти, докторанти и преподаватели, но е отворено и за всеки, който проявява интерес към социалната дейност на Църквата.

Началото на лекцията е 10 ч. в конферентната зала (№ 8), етаж 3, в сградата на Богословския факултет (пл. Света Неделя 19).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...