Парламентът осъди опита за палеж на религиозен храм в Казанлък



Източник: Нетинфо

Парламентът осъди опита за палеж на религиозен храм в Казанлък на 26 юли и други подобни посегателства като груба провокация срещу етническата и религиозната толерантност, характерни за цялото българско общество. Със 159 гласа "за" депутатите приеха декларация относно опита за палеж на храма в Казанлък.

В документа се отбелязва, че Народното събрание съзнава опасността от изкуствено противопоставяне между българските граждани на етническа и религиозна основа.

Парламентът декларира, че подчертава категоричната си позиция с общи усилия да предотврати опитите за подмяна на истинския дневен ред на хората чрез създаване на изкуствени конфликти. Депутатите потвърждават решимостта си да не допуснат България да бъде отклонена от избрания път за реално членство в Европейския съюз, който е общност на народи с различни религии и култури.

България е и ще бъде гарант и пример за етническа и религиозна толерантност, за разбирателство между всички български граждани, декларира Народното събрание.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...