Хуманитарна среща, организирана от Гръцката Църква



Среща за хуманитaрна помощ за ливанския народ организира Атинската Архиепископия

Източник: Пресцентър на Св. Синод на Еладската Църва

Вчера от 10. 00 сутринта се състоя среща на представители на гръцкия печат в бюрото на Съюза на кметствата /ул. Месогион 15, Атина/. На срещата милосърдната организация на Архиепископията „Алиленгии”, която взе участие още през първите дни на конфликта в Близкия изток в извозването на бежанци от Ливан, както и други организации, като съюза на областните управители и съюза на кметовете, както и представители на гръцкия клон на UNICEF, информираха за положението на бежанците, както и за обстановката в самия Ливан.

Представителите на тези и други по-малки организации се наеха да организират ресурси за събирането на хуманитарна помощ за бедстващото население на Ливан, подложено на непрестанни бомбардировки. Представителите на „Алиленгии” напомниха, че проблемът с бежанците, които са пристигнали на гръцка територия, не е приключил. Хората обаче, останали в региона на военните действия се нуждаят незабавно от храна, вода и лекарства.

ЗА НЕПОСРЕДСТВЕНА ПАРИЧНА ПОМОЩ: Онези, които биха желали да помогнат на хората от Ливан, могат да внесат своята лепта на долупосочените сметки:

EUROBANK: 0026 0053 7602 0015 6646
PIREOS: 5054 018 129 257

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...