„Подарете надежда на дете в беда“ – днес стартира благотворителната инициатива Българската коледа


По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова на 1 декември 2006 г. стартира четвъртата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда".

Инициативата набира средства за лечението на болни български деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

“Българската Коледа – 2006” има амбицията да помогне на 35 деца. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от Здравната каса. Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с това как е преминала кампанията през предишните три години, както и да научи за децата и клиниките, на които помогнахме. Сайтът съдържа също така информация за децата и болниците, които "Българската Коледа" ще подпомогне през идващата година. Указан е начинът, по който всеки желаещ може да стане дарител – чрез SMS, телефонно обаждане, банков превод и по интернет.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...