Протести в София срещу убийството на християни в Турция



Вчера пред резиденцията на турския посланик в София  се е състоял протестен митинг по повод убийството на трима християни в Турция през април, съобщава БТА, цитирана от News.bg.

Около сто души са се събрали да изразят протеста си срещу проявата на религиозна нетърпимост в Турция, когато на 18 април, в област Малатия в Турция християните бяха убити заради вярата си от фанатизирани мюсюлмански младежи. Убитите са един германски и двама турски граждани. Организатор на проявата е Българската християнска коалиция.

Според организаторите е недопустимо в страна, която се стреми към членство в Европейския съюз, изграден върху принципите на християнските ценности, да стават убийства на религиозна основа.

Участниците в митинга настояват за справедливи и ефективни присъди за виновниците за убийството на тримата християни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...