Проф. Огнян Герджиков ще посети манастира “Св. Св. Петър и Павел”


Председателят на Комисията по правата на човека и вероизповеданията и депутат от НДСВ, проф. Огнян Герджиков, ще посети утре шуменския манастир “Св. Св. Петър и Павел”. Поканата за това посещение е отправена от депутата от НДСВ Светослав Спасов, предаде агенция Фокус.

Проф. Герджиков и Светослав Спасов ще се срещнат с Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, с неговата майка сестра Ирина, която е монахиня в светата обител, игуменката на манастира Ксения и кмета на Преслав – Рачо Кожухаров.

Очаква се след срещата проф. Герджиков и Светослав Спасов да поискат да се осигурят средства за спасяването на манастира от министъра на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Свлачището, което заплашва да срути църквата на светата обител, се е активизирало преди месец. Земята около параклиса е пропаднала на повече от метър дълбочина. Свлачището е засегнало и основната сграда на манастира, където са спалните помещения. Сградата, както и строената преди 25 години подпорна стена, са започнали да се пропукват.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...