Рождественски четения в храм „Св. Атанасий”, гр. Варна


Източник: Варненска и Великопреславска митрополия

В навечерието на големия християнски празник Рождество Христово църковното настоятелство на храм “Св. Атанасий”, гр. Варна, организира цикъл от беседи.

За празника от печат излиза и новият брой на сп. "Амвон".

На 22 декември (петък) от 18 ч. в храма лектор ще бъде доц. Емил Трайчев, декан на Богословския факултет при СУ “Св. Климент Охридски”. Той ще говори върху една изключително интересна и провокираща тема “Зимната Пасха”.

На следващия ден – 23 декември (събота) от 11 ч. гл. ас. Павел Павлов, също преподавател към БФ при СУ “Св. Климент Охридски” ще изнесе лекция на тема “Рождество Христово – център на историята”

На 25 декември, Рождество Христово, от 9 ч., в храма ще започне празничната св. Литургия. След нея от 11 ч. църковният хор ще изнесе поздравителен концерт от рождественски песнопения, а деца от неделното училище, заедно с ученици от ОУ “Георги Сава Раковски” ще представят своята празнична програма.

Църковното настоятелство се е погрижило всички деца да получат рождественски подаръци и лакомства.

За Рождество Христово ще излезе от печат и новият брой на храмовото списание “Амвон”. В него читателите ще могат да се запознаят с темите:

“За поведението ни в храма” – свещ. Дончо Александров;
“Рождественската радост” – свещеник Теодор Стойчев;
“Рейни – модерната опасност”; “Аборта”;
“Православието и рок музиката” – разговор с дякон Андрей Кураев”;
“Какви трябва да бъдат християните” – Св. Йоан Златоуст;
“Догмати и разум” – архм. Юстин Попович и други.

На празника в храм “Св. Атанасий” всеки ще може да си вземе от новия брой на списанието, което се разпространява безплатно.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...