Сръбският психиатър Владета Йеротич ще изнесе лекция пред българска публика



204

ПОКАНА

На 24 септември Богословският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и фондация „Покров Богородичен“ ви канят на лекция на академик проф. Владета Йеротич на тема „ЗАГАДКАТА НА ГРЕХА„. Срещата ще е особено интригуваща както за богослови, така и за психиатри, психолози, културолози, студенти от хуманитарните специалности, а и за всеки читател, който би искал да се докосне на живо до словото на големия сръбски автор.

Академик проф. Владета Йеротич е роден през 1924 г. в Белград, където завършва Медицинския факултет. Специализира невропсихиатрия и психотерапия в Швейцария, Германия и Франция, а по-късно учи богословие. От 1997 г. той е ръководител на новооснования с благословението на Негово Светейшество патриарх Павле Пастирски консултативен център в Белград, където работи с екип от богослови, психолози, педагози, социални работници и други специалисти по проблемите на пастирската психология и медицина. Той е и дългогодишен преподавател в Православния богословски факултет на Белградския университет. Автор е на 31 книги, както и на многобройни студии, статии, лекции и есета в Сърбия и в чужбина, които са плод на неговата дългогодишна работа като психиатър и психотерапевт, което го нарежда сред малкото съвременни православни учени в тези области.

Акад. проф. Йеротич е изтънчен анализатор на човешката психика. Той е мисионер сред психолозите и посланик на психологията сред богословите„, казва за него о. Владимир Вукашинович .

Акад. проф. Йеротич пристига в България и по повод премиерата на българските издания на две негови книги: „Психологическото и религиозното битие на човека“ и „Завръщане към отците“ (изд. „Омофор“). Книгите ще бъдат представени от редактора доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател в Богословския факултет на Великотърновския университет.

Специално за премиерата книгите „Психологическото и религиозното битие на човека“ и „Завръщане към отците“ на издателство „Омофор“ ще се предлагат с голяма отстъпка!

Събитието във Фейсбук >>>

Кога: 24 септември (вторник), 18 ч.
Къде: Аула на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...