Частица от мощите на св. Пантелеймон ще бъдат изложени за поклонение в Русе



Източник: Русенска Епархия

На 27 юли Православната църква отбелязва паметта на светия великомъченик и целител Пантелеймон, загинал мъченически за Христа в 303 г. от Рождество Христово на 28 годишна възраст. По този повод в катедралния храм “Св. Троица” в гр. Русе в навечерието на празника, 26 юли, на вечерната служба от 17,00 часа ще бъде изнесена частица от мощите на светеца, която се пази в Русенската св. митрополия.

На следващия ден св. Мощи ще бъдат занесени в храма “Св. Пантелеймон” в Гара Бяла, където ще бъде отслужена празнична архиерейска литургия.
Припомняме, че в края на 2006 година беше подета инициатива за построяване на нов храм, носещ името на св. Пантелеймон, тъй като сега използваното помещение е тясно и крайно неудобно за богомолците и беше открита дарителска сметка за набиране на средства за изграждането му:

Номерът на сметката е:
ОББ АД –клон Бяла
BG 05 UBBS 800 210 073 176 20
SWIFT UBBSBGSF

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...