Стандарт: Патриарх Максим се връща в храма



Източник: в. Стандарт, бр. 5017

Патриарх Максим се връща в храма. Негово Светейшество бе изписан в сряда от болница "Лозенец". Главата на Българската православна църква е в добро здравословно състояние, казаха от Светия синод. Засега той е в митрополитската резиденция на столичната улица "Калоян". Съгласно устава на църквата Максим е и Софийски митрополит.

Българският патриарх ще излезе с коледно поздравление към нацията. Той ще пожелае здраве и успехи на българите за коледните празници в специално телевизионно обръщение.

Патриархът ще отиде на черква за празничната литургия на Рождество Христово. Най-вероятно главата на българската православна църква ще запали свещ в храм-паметника "Св. Ал. Невски".

Максим обаче няма да отслужи празничната литургия на Бъдни вечер, която ще води неговият викарий – Знеполски епископ Николай.

На 26 септември миналата година Негово Светейшество бе приет в болница "Лозенец" заради счупване на крака.

След продължителни възстановителни процедури, проведени под личното наблюдение на шефа на болница "Лозенец" д-р Любомир Спасов, Максим бе изписан за Великден и отслужи тържествената литургия за празника. На 1 май обаче той отново счупи крак и влезе в болницата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...