Сърадваме се, братя! Носите благата вест за Възкресението


Представители на основните религии у нас седнаха на една маса в конферентната зала на "Стандарт", за да благословят уникалното издание на вестника "Страстите Христови".

За да достигне вярата сърцата и душите на всички хора и да се превърне тя в тяхно нравствено убеждение, е наистина нужно много силно и убедително слово. Такова, каквото са притежавали и четиримата автори от Новия завет – Матей, Марко, Лука и Йоан. С тези думи изпълнителният директор на "Стандарт" Славка Бозукова предразположи гостите към откровения в навечерието на Великден. Тя увери архимандрит Сионий, Хюсеин Хафъзов, Роберто Джераси и д-р Рупен Крикорян, че "Стандарт" не само не дели своите читатели според тяхното вероизповедание, но и смята за свой дълг да внушава уважение към правото на другия да бъде различен.

"Сърадвам се за инициативата ви, която дава възможност на всеки християнин да се запознае чрез книгата с евангелския разказ за страданията на Исус – крайъгълния камък на нашата вяра", заяви архимандрит Сионий.

Архимандрит Сионий, ректор на Софийска духовна семинария "Свети Иван Рилски

Аз вече изразих своето отношение към "Страстите Христови" и благодаря, че сте го сложили на корицата. Там съм използвал думата сърадвал. Една дума, която изразява всичко, изразява отношението ми към тази добра инициатива. Сърадването означава, че влизам във вашата радост, съгласен съм с тази хубава идея и радостта ми за Великден се обогатява с това, че в повече български домове ще влезе наистина едно изборно Евангелие. Това е един много смел проект, защото изборните Евангелия са правени много рядко и само от високообразовани богослови. В нашата старобългарска книжнина има няколко изборни Евангелия. Те и до ден днешен се използват за всекидневното богослужение в храмовете. За всеки ден от годината, за всяка една служба има определено Евангелие. Така че това, което са направили благословените колеги, са го правили първо с много вяра, с голямо желание и с една чиста идея до повече хора да стигне благата вест за Възкресението, със стихове, които, като ги четеш един след друг, намираш общата идея. Това носи хармония в духовното разбиране, че четирите евангелия са нещо общо. Затова наистина се радвам. За много години и успех.

в. Стандарт, бр. 4765, 14 април 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...