„В притвора на храма“ – първата аудиокнига на издателство „Омофор“ с безплатен достъп за първите ѝ слушатели



Издателство „Омофор“ представя първата аудиокнига в каталога си. „В притвора на храма“ е достъпна за безплатно изтегляне в сайта на издателството.

Книгата е подходяща за най-широк кръг от читатели, а форматът позволява да придобием или да си припомним най-необходимите знания за православната вяра по всяко време – докато пътуваме, разхождаме се или просто съзерцаваме някое от съвършените Божии творения.

Кои са истините, които проповядва Църквата? Кое учение и кое богослужение можем да наречем правилни и истинни?

На подобни фундаментални въпроси „В притвора на храма“ достъпно и разбираемо ни дава отговори, чрез които да направим своя личен избор в какво да вярваме.

А в какво точно вярваме, когато казваме, че сме православни? Какво представлява Символът на вярата и как правилно да прославяме Бога?

В този кратък, но изключително съдържателен сборник за учението и практиката на Православната църква, намираме най-важните основни понятия и църковни термини, като разбираме с лекота основополагащите истини на вярата си.

Грехът означава буквално да пропуснеш целта си. Ние грешим, когато изкривяваме онова, което Бог ни е дал като благо, като по този начин не изпълняваме собственото си предназначение като човеци. Грехът ни отделя от Бога. Но ние имаме способността да направим своя избор и да работим за своето спасение. Човекът е само съработник за своето спасение – човешките усилия показват копнежа и любовта към Бога, а Бог дава сили и благодат. В милостта си Бог ни прощава греховете, когато ги изповядваме и се отречем от тях, давайки ни сила да преодоляваме греха в живота си.

Кои са светците, как се постига велика святост и съвършенство, и как правилно да ги почитаме е друг много важен аспект, който се разяснява в книгата. Според учението на Църквата, ние почитаме светците, техните мощи и икони единствено поради връзката им с Бога и заради Него. От друга страна, да не почитаме светците означава да отречем тяхната връзка с Бога.

Също поради връзката им с Бога, почитаме и светите икони, а не се покланяме на материята. Какво е правилното отношение към тях можете да чуете също в аудиофайла.

Научаваме най-важното за едни от основните понятия в учението на Православната църква като: Светото Предание и Светото Писание; понятията за ад и рай; сектите, Второто Пришествие и пр.

Припомняме си, че Литургия означава буквално общо дело, Евхаристията – лекарство на безсмъртието – е основен момент от живота на Църквата от самото начало, а Евхаристийното последование е основано от самия Христос на Тайната вечеря.

Всичко най-важно, което гарантира чистотата и истинността на църквата, може да научите достъпно и разбираемо от аудиокнигата. „В притвора на храма“ помага да надградите собствените си критерии за избор или да създадете такива у децата и подрастващите. Защото критерият за истината е мерилото за истината.

За онлайн поръчки от сайта на издателство “Омофор”: ТУК>>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...