Алтернатива на Биг Брадър предлагат руски православни



 

Източник: Портал-Credo.Ru

Свещеникът от Санкт Петербург Константин Пархоменко и кандидатът на културологическите науки Антон Вуйма са разработили проект за реалити шоу, което да бъде алтернатива на популярното в Русия „Дом 2“ (вариант на „Биг Брадър“). Според авторите на проекта, шоуто ще проследява пешеходно поклонническо пътуване от Санкт Петербург или Москва до Йерусалим.

По пътя младите поклонници ще нощуват в най-известните манастири на Русия и Европа. Във всяка следваща серия те ще се сблъскват с трудности и опасности, но чрез вяра в Бога, взаимопомощ и укрепване на духа и тялото, ще се опитват да преодоляват препятствията. По този начин, надяват се авторите на проекта, телевизионният екран ще започне да отстоява не греховете и пороците, както е в сегашното шоу „Дом 2“, а най-добрите човешки качества.

Проектът изтъква, че такова шоу потенциално би имало огромен търговски потенциал, тъй като ще привлече голяма аудитория от православни вярващи, които по принцип избягват да гледат подобни предавания. Много туроператорски фирми и банки биха спонсорирали подобно шоу.

Превод: Пламен Сивов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...