Архиепископът на Ню Йорк и Ню Джърси отслужи молебен пред клиниката за аборти в Бруклин



В събота, 20 февруари, Негово Високопреосвещенство архиепископ Михаил на Ню Йорк и Ню Джърси от Православната църква на Америка отслужи молебен за прекратяването на абортите пред клиниката за аборти Planned Parenthood в Бруклин.

Доброволци от новосъздадената организация Православни християни за живот пристигнаха рано и издигнаха икона на Божията майка „Неупиваема чаша“, както и табела, информираща тези, които обмислят да направят аборт, че може да им бъде оказана безплатна помощ. Пристигналите скоро след това полицаи помолиха участниците да се отдалечат на 7 метра, затова молебенът бе отслужен на отсрещната страна на улицата.

В своята проповед архиепископ Михаил отбеляза, че въпреки че броят на абортите в САЩ е намалял през последните години, все още има стотици хиляди бебета годишно, които губят живота си още преди да бъдат родени. В национален мащаб щатът Ню Йорк продължава да води в процентно съотношение, като е на второ място след окръг Колумбия.

Негово Високопреосвещенство подчерта също, че Ню Йорк е единственият град, който осигурява финансиране за извършването на аборти. В тази връзка архиепископ Михаил напомни, че на православните християни им предстои още много работа и призова Бог да благослови доброволците, събрани за молебена.

„Фактът, че много млади хора се събраха на молебена и че младото поколение обикновено е за живота, е основание да бъдем по-оптимистични за бъдещето“, каза владика Михаил.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Orthodox Pro-Life New York (@oclife_ny)

Източник: orthochristian.com

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...