Архиеп. Христодулос – отзив за посещението на Папата



Източник: ecclesia.gr

Изявление на Негово Блаженство архиепископа на Атина и цяла Елада Христодулос за посещението на Папа Бенедикт ХVІ във Вселенската Патриаршия.

От Патра, където се намира понастоящем, по случай празника на закрилника на града св. Андрей Първозвани, Негово Блаженство Архиепископът на Атина и цяла Гърция г-н Христодулос, отговаряйки на въпроси на М.М.Е. във връзка с посещението па Папа Бенедикт ХVІ във Вселенската Патриаршия, заяви следното:

“Посещението дава знак за започването на един нов период в развитието на междуцърковните връзки. Всички водачи на църквите имаме интерес тези връзки да съществуват, в името на нашето взаимно разбиране и заздравяването на мира и любовта в света”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...