Вселенският патриарх Вартоломей на посещение в Бразилия



Източник: РИА Новости

Православният константинополски (вселенски) патриарх Вартоломей, който се смята за „пръв между равни” сред православните йерарси в света, замина вчера, четвъртък, на посещение в Бразилия.

Според съобщението на гръцката Агенция за църковни новини, патриархът ще вземе участие в конгреса „Долината на Амазонка – извор на живота”, организиран под покровителството на Константинополската патриаршия и генералния секретар на ООН Кофи Анан.

Форумът трябва да привлече вниманието на международната общественост към екологичните проблеми на най-голямата река в света Амазонка. Сред проблемите са такива като изсичането на горите и замърсяването на речните води, а също така и безконтролното използване на незаменимите природни ресурси.

Посещението на патриарх Вартоломей в Бразилия ще продължи до 21 юли. (РИА Новости)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...