Грузинският патриарх призова за подобряване на руско-грузинските отношения




Източник:
Интерфакс

Патриархът на Грузия Илия, който е на посещение в руската столица, подчерта своята надежда и желание отношенията между Русия и Грузия да се подобрят в близко бъдеще.

"Ние сме тук в много отговорно време, когато отношенията между политическите дейци на Русия и Грузия забележимо са се влошили. Въпреки това нашите народи запазват братските си отношения", каза той в петък на официалното представяне на XIII том на Православната енциклопедия. Една от най-големите статии в този том е посветена на Грузинската православна църква.

Патриархът изрази надежда, че отношенията между Русия и Грузия "ще се подобрят в най-скоро време и ние ще разберем, че връзките между съседните държави трябва да бъдат стабилни". "Ние сме необходими един на друг", добави той.

Негово светейшество покани патриарха на Москва и цяла Русия да посети Грузия през тази година. "Грузия с голяма радост и любов очаква вашето посещение", каза той, обръщайки се към руския патриарх.

От своя страна Негово светейшество патриарх Алексий подчерта вярата си в нерушимостта на братското единство на двата съседни православни народа. Според него благотворното и примиряващо свидетелство на Църквата е главният гарант за добруването и братството на руския и грузинския народ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...