Десетки деца бяха кръстени в кенийски православен дом за сираци



Снимка: www.sttabithahouse.com

Сиропиталището „Света Табита“ в Кения се възрадва в неделя, тъй като десетки деца и няколко възрастни бяха кръстени в православната вяра. Отец Агапиос Омукуба, ръководителят на сиропиталището, извърши тайнството Кръщение в местен поток в село Малава. Пред общо 29 души бе отворена вратата за влизане в Църквата.

Отец Агапиос обясни, че повечето от новопокръстените православни християни са от племето Покот – една от над 40-те кенийски племенни групи, които живеят в северозападната част на страната.

В Кения има около 783 000 представители на Покот и още 130 000 в Уганда. В началото на пролетта други девет деца от сиропиталището приеха новото си раждане във водите на светото Кръщение.

Детският дом и училище „Света Табита“ е бореща се с немалко проблеми мисия, която е спасила много деца от бедност и смърт. Уебсайтът на сиропиталището описва мисията така:

Снимка: www.sttabithahouse.com

„Отец Агапиос и презвитера Дора приютиха сираците от бедняшкия квартал Кибера на Найроби в Малава в окръг Какамега, за да им осигурят безопасно място за живеене. Те се грижат за всички нужди на децата, включително надежден подслон, облекло, ежедневно пълноценно хранене, обучение и медицински грижи. Отец Агапиос пътува редовно до Кибера, за да спаси още деца и да ги доведе в Малава. С благословението на Негово Преосвещенство епископ Атанасий и благодарение на щедростта на съпричастни хора, ние закупихме красив парцел земя, върху който да построим нов дом, училищна сграда, медицинска клиника и църква.

Отец Агапиос и презвитера Дора работят усилено, за да финализират строителните дейности, така че вече да не се налага да плащат наем. В момента те харчат приблизително 700 щатски долара на месец за посрещане на основните нужди на децата и заплащане на учители и персонал.

Училището в Кения не е безплатно и са необходими униформи. Моля, обмислете идеята да подкрепите сиропиталището „Света Табита“. Бъдете част от важната промяна в живота на децата сираци.“

Дарение можете да направите ТУК.

Източник: orthochristian.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...