Папата се моли за жертвите на земетресението в Италия


Папа Бенедикт XVI изрази своите "чувства на болка и дълбоки съболезнования" на пострадалите от мощното земетресение в центъра на Италия. Понтификът се моли за жертвите и най-вече за децата, се казва в послание на службата по печата на Светия Престол.

"Ние сме потресени от трагичната новина, изказваме своите съболезнования и духовно подкрепяме пострадалите", пише държавният секретар на Ватикана Тарчизио Бертоне от името на папата в телеграма до архиепископа на Аквила, която най-силно пострада от земетресението. "Благославяме всички спасителни работи и молим Господа за помощ", цитира ИТАР-ТАСС думите на телеграмата.

Земетресението стана днес през нощта в 3.30 ч местно време. В епицентъра силата на труса бе 6,7 степени. В най-големия град на зоната, ударена от стихията, Аквила, са фиксирани трусове със сила 5,8 степени. Засега има данни за 27 загинали. Десетки души са в неизвестност, стотици са ранени. Хиляди жители останаха без покрив над главата, електричество и телефонна връзка.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...