Древни документи прогнозират скорошно земетресение в Близкия Изток



Източник: Actualno com

Геологът от Телавивския университет Шмулик Марко твърди, че според древни документи скоро в Близкия Изток може да стане силно земетресение, предизвикано от разлом в Мъртво море, предаде ЮПИ. Въз основа на преводите на стотици древни исторически документи от Ватикана и на други религиозни източници Марко е установил, че в Обетованата земя през последните 2 000 години са станали серия разрушителни земетресения.

Ученият е открил известна периодичност в събитията. Най-значителните трусове са били регистрирани по протежение на долината на река Йордан през 31 г. преди Христа и през 363 г., 749 и 1033 г. след Христа. 

Може да се каже, че земетресенията са ставали приблизително на всеки 400 години, казва израелският геолог. Ако следваме тази периодичност, следващото голямо земетресение може да се чака всеки момент, защото от последното силно земетресение от 1033 г. е минало почти цяло хилядолетие.

Когато земетресението стане, то ще засегне Аман в Йордания, както и Рамала, Витлеем и Ерусалим, прогнозира Марко.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...