Мюсюлманите ще посрещнат Лейлат ул Кадр



Източник: Actualno com

Мюсюлманите ще посрещнат Лейлат ул Кадр – Нощта на предопределението, в която съгласно преданието Коранът е бил изпратен на пророка Мохамед.
Около 4 милиона поклонници са се събрали в свещените ислямски градове Мека и Медина, съобщава саудитският вестник "Указ". По информация на изданието около 3,3 милиона вярващи ще отидат тази нощ в главната джамия на Мека, а около 700 000 души ще се молят в джамията на пророка в "лъчезарната Медина".

През нощта от 27-ия ден на Рамазана, в която се отбелязва нощта на предопределението, съгласно ислямското поверие, ангели се спускат от небето, за да извършат благи дела, а Аллах приема решение за съдбата на вярващите предвид тяхното благочестие и отправените в молитвите молби.

През целия месец рамазан мюсюлманите през деня – от зазоряване до залез слънце не ядат и не пият нищо. В навечерието на празника се раздава закят. На празника вярващите се поздравяват с думите "Ид мубарак!" (Щастлив празник!). Задължително най-напред децата поздравяват своите родители и роднини и искат прошка от тях.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...