Евродепутат: Знамето на Европейския съюз символизира Покрова на Божията майка


Източник: Интерфакс

Вицепрезидентът на Европарламента Марио Мауро заяви, че синият цвят на знамето на Европейския съюз символизира Покрова на Божията майка (в католическата традиция синьото е цветът на св. Богородица – б. пр.), а дванайсетте звезди върху него напомнят за Дванайсетте апостоли. Той направи това изказване по време на международната конференция "Европа в критична точка: сблъсък на цивилизациите или нов диалог?", която се провежда в Москва.

Според него най-големите проблеми на днешна Европа са свързани с моралния релативизъм и опитите за изграждане на общество без Бога. Той даде като пример Италия, страдаща от това, че вече няколко поколения не желаят да създават семейство и да раждат деца, "защото хората са престанали да вярват, изгубили са нравствените си идеали".

"Но невярващата Европа рано или късно ще изчезне, ще се разтвори", заяви Мауро.

"Пътят на Европа без Русия е невъзможен. На Европа й липсва Русия като неин гигантски компонент, който може да даде своя немалък принос за европейските икономически, политически и културни процеси", каза той.

Той подчерта, че сътрудничеството с Русия днес е "единствената политическа перспектива на Европа", и че представителите на европейската общност "биха могли да развиват днес още по-успешно този процес, ако вярваха в общите идеали, които споделяме с Русия".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...