„Жените в исляма“ или „Как да бием жена си“




Източник: News BG

Имамът на джамия в южният курорт Фуенгирола в Испания, Мохамед Камал Мустафа, е осъден да изучава 6 месеца Конституцията на страната, предадоха испанските медии. Миналата година Мустафа е осъден на 15 месеца затвор и глоба в размер на около 2 600 долара за подстрекателство в насилие срещу жените, заради книгата си „Жените в Исляма” (по-известна като „Как да бием жена си”), която дава съвети на мъжете как да малтретират жените си, без да оставят видими следи. Въпреки протестите на испанските власти, Мустафа е освободен предсрочно от изтърпяване на наказанието.

 

В публикуваната през 2001 г. книга, имамът пише, че устните предупреждения, последвани от период на сексуално въздържание, могат да бъдат използвани за „дисциплиниране на неподчиняваща се съпруга", а ако това не даде резултат – съгласно ислямското право боят може да бъде обоснован. „Ударите трябва да бъдат концентрирани върху ръцете и краката, като се използва тънка и лека пръчка, така че да не се оставят драскотини и синини по тялото”, поучава Мустафа.

Имамът трябва да изучи текстовете, свързани с правата на човека, както и Хартата за основните човешки права и свободи на ООН, за да разбере, какви са човешките права в Испания. Като повечето държави, испанските власти се сблъскват с проблеми, свързани с емиграцията на мюсюлмани. Те са създали специална комисия, която трябва да намери начин как да се „сложат в ред” мюсюлманите – едно от предложенията й е имамите да говорят испански и да имат „основни познания по човешките права и испанските закони”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...