За четвърта поредна година абортът е водеща причина за смърт в света



Статистиката показва, че абортът е водещата причина за смъртните случаи в световен мащаб за четвърта поредна година, тъй като броят на абортите е увеличил почти четири пъти броя на смъртните случаи от инфекциозни заболявания през 2022 г., съобщава сайтът Christian Post.

Worldometer, база данни, която проследява в реално време статистическите измервания в сферата на здравеопазването, числеността на населението в световен мащаб и други показатели, непрекъснато събира информация за броя на абортите по света.

Последната налична моментна снимка на Worldometer от 2022 г., заснета на 31 декември от The Wayback Machine, показва, че повече от 44 милиона аборта са извършени през миналата година. Worldometer цитира информационен бюлетин от Световната здравна организация като източник на своята статистика за абортите, според който „всяка година в света се извършват около 73 милиона предизвикани аборта“.

Световната здравна организация характеризира аборта като основна здравна услуга. Втората водеща причина за смърт през 2022 г., както е идентифицирано от Worldometer, са заразните болести, причинили близо 13 милиона смъртни случая. Сборът на смъртните случаи, дължащи се на инфекциозни заболявания, както и повече от 8 милиона смъртни случая, причинени от рак, приблизително 5 милиона смъртни случая, предизвикани от тютюнопушенето, приблизително 2,5 милиона смъртни случая, свързани с алкохола, и близо 2 милиона смъртни случая, причинени от СПИН, е по-малък от броя на животите, загубени поради аборт през 2022 г.

Worldometer определя общия брой на смъртните случаи по света през 2022 г. към малко над 67 милиона. Тази цифра не включва броя на абортите, но ако беше така, броят на смъртните случаи в света през 2022 г. ще надхвърли 100 милиона.

Общото световно население в края на 2022 г. е малко над 8 милиарда. Според данните на Worldometer около 42,6 милиона аборта са извършени по света през 2021 г.; през 2020 г. – повече от 42,6 милиона; през 2019 г. – 42,4 милиона.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...