Интернет-реклама е обявена за богохулство от Съюз на православните граждани в Русия




Източник: Интерфакс

Наскоро публикуваната в Интернет рекламна кампания под мотото „Да намериш себе си. Вие търсите, ние намираме”, с изображението на Христос и неговите дванайсет ученика, е оскърбление за чувствата на вярващите, заявиха от Съюза на православните граждани в Русия.

„Нека не забравяме, че Иисус Христос е не само историческа фигура, но и Богочовек, което превръща тази реклама в абсолютно богохулство”, се подчертава в изявлнието.

„Както е известно, десет от присъствалите на тайната вечеря апостоли са умрели от мъченическа смърт. Те са изтърпели нечовешки страдания, но не са се отрекли от вярата си. Тринадесетият апостол – Юда – предава Христос, изкушен от наградата, обявена за главата му”, се казва още в изявлението на Съюза на православните граждани.

Според авторите на изявлението, никой нормален човек, който познава тези исторически факти, не може да реагира положително на този тип реклама.

Съюзът на православните християни счита, че „тази реклама няма художествени качества, с които световните и руски творци да се гордеят”.

„Обезпокоително е, че Русия, чиито култура и национално наследство будят световно възхищение, прие безкритично западните средства за реклама”, се казва още в документа.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...