Ислямисти от „Хамас” похитили и заставили да стане мюсюлманка професор от Палестинския университет



Източник: MIGnews.com

Представители на ислямското движение “Хамас” са похитили в Газа госпожица Сану Ал-Сайех, професор в международния палестински университет и са я заставили да приеме ислям, съобщава MIGnews.com.

Професор Ал-Сайех оглавява научно-техническия отдел на Палестинския университет и е единствената жена, която преподава във висшето училище. За нея се знае, че е християнка.

Тя била в неизвестност от 24 юни. След седмица нейните роднини се обърнали към полицията за помощ. След няколко дни на нейното семейство бил предаден, в който пишело, че Ал-Сайех е вече мюсюлманка и прекъсва отношенията си с близките си, докато и те не приемат “истинската вяра”.

Документът е бил заверен пред двама свидетели, единия от които е ректорът на международния палестински университет Заир Хейл, известен ислямист, който е член на ръководството на “Хамас” и на “Ислямски джихад”.

Близките на Сана са уверени, че тя със сила е заставена да приеме чуждата вяра и смятат, че сама никога не би предприела подобна стъпка. По мнението на нейните роднини, причина за отвличането й е нейният отказ да се омъжи за един от професорите във висшето училище, разбира се, мюсюлманин.

От своя страна, представителите на другата палестинска групировка – “Фатах” обвиняват ръководството на “Хамас” за отвличането. Семейството на девойката и християнските представители, които са на територията на ивицата Газа са се опитали няколко пъти да се срещнат с главата на политическото крило на “Хамас” Исмаил Хания, но без успех. Според представители на групировката, “Фатах” спекулира с тази история, а Ал-Сайех е приела по своя воля ислям и не желае да се среща със своите роднини.

След като “Хамас” пое властта над сектора Газа през юни тази година, ислямистите неведнъж нападат и притесняват членовете на християнската община, която наброява 2000 души и ги принуждават да се откажат от вярата си в Господ Иисус Христос и да прекратят мисионерската си дейност.

Превод от руски: Дария Захариева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...