Митр. Сава Полски: Никой няма право да отнема от народа най-драгоценното – Майката земя


СПЦ

Православният митрополит на Варшава и на цяла Полша Сава е изпратил чрез посолството на Сърбия в Република Полша писмо до Негово светейшество сръбския патриарх Павле.

„В тежки мигове, когато ви се отнема част от вашето обичано отечество – Косово и Метохия, цялата Полска автокефална православна църква се присъединява в молитва към Вас, вашите висши църковнослужители, свещенството и вярващите, и така изразява нашата солидарност с Вас и със сръбския народ, и споделя вашата болка и страдание.

Косово и Метохия за сръбския народ е Света земя – Йерусалим – с храмовете, духовното богатство и православната култура. Това е земя, напоена с кръвта, пролята от сърбите за тяхната независимост. Затова никой няма право да отнема от този народ онова, което е най-драгоценно за него – Майката земя.

Молим се Всемогъщия Господ да призове към разум онези, които днес решават за Косово и Метохия и да даде на областта мирен живот, така че занапред, както и досега, да бъде с храмовете си радост за братята сърби и другите народи и да разпространява светия Божи мир и радостта в Светия Дух, а на сръбския народ да даде мъдрост и издръжливост”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...