Новото братство на манастира “Есфигмен” настоява за държавна намеса



Източник: rnn.gr

Игуменът на новото братство на манастира Есфигмен, Хризостом, се обърна към държавата, с цел да се реши дългогодишният проблем с манастира, създаден от престоя на монасите, определени от Фенер, като “схизматици”.

По време на пресконференцията, проведена в Атина, игуменът и представителят на братството мон. Никодим наблегнаха на нуждата Държавата да приложи законите и да се намеси, за да напуснат схизматиците манастира.

Относно монасите “зилоти”, игуменът Хризостом заяви, че е готов за възстановяването на общението помежду им, при условие, че ще се съобразяват с действителността. Игуменът постави и въпроса за опазване ценностите на манастира, понеже според адвоката на братството, никой не би могъл да знае какво се пренася с моторниците по морето, които схизматиците използват за да се придвижват, тъй като никой не ги проверява.

Зам.-министърът на Външните работи П. Скандалакис препоъча да се запази хладнокръвие и добави, че след 15 януари въпросът ще бъде преразгледан.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...