Папата е призовал за обща молитва „Отче наш“ срещу пандемията



По време на неделната молитва към Богородица в неделя, на 22 март, папа Франциск призова главите и председателите на всички християнски общности по света, заедно с всички християни от различните изповедания, да призоват Всевишния Всемогъщ Бог, казвайки по едно и също време молитвата „Отче наш“, на която нашият Господ Иисус Христос ни научи да се молим.

Папата прозовава с думите: „Скъпи братя и сестри, в тези дни на изпитание, когато човечеството трепери от заплахата на пандемията, бих искал да предложа на всички християни да обединят техните гласове към Небето. В деня, когато много християни възпоменават Благовещението на Пресветата Дева за Въплъщението на Словото, за да може Господ да чуе единодушната молитва на всички свои последователи, които се приготвят да отпразнуват победата на Възкръсналия Христос. Приканвам всички да го правят няколко пъти през деня, но всички заедно да кажем „Отче наш“ в сряда, 25 март, точно в дванадесет часа“ (13.00 часа българско време).

В петък, 27 март, в 18 часа (19 часа българско време) от площада пред базиликата „Свети Петър“ (на празен площад, със средствата за масова комуникация), папата ще направи молитва пред „Светото Причастие“, след което ще даде унивелсално опрощение на греховете и благословение с молитвата  „Urbi et Orbi“. Такова универсално опрощение папата дава само на празниците Рождество Христово и Възкресение Христово, за първи път ще го направи по повод пандемията от каранавируса.

„Да бъдем единни. Да направим да се усети нашата близост до онези, които са самотни и в изпитание. Нашата близост до лекарите, до медицинските работници, медицинските сестри и братя, доброволците… Нашата близост до управляващите, които трябва да взимат сурови мерки, но за наше добро. Нашата близост до полицаите, до военните, които по улиците се стараят да подържат реда, за да се изпълняват нещата, които правителството иска да направи за доброто на всички нас. Близост до всички“, заяви папа Франциск.

Молитвите на папа Франциск директно ще бъдат предавани по: https://www.popesprayer.va/

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...