Руската задгранична църква прие Акта за канонично общение с Московската патриаршия



Източници: Официален сайт на РПЦЗГ, Orthodoxeurope

Архиерейският Синод на Руската православна църква зад граница е приел Акта за канонично общение с Московската патриаршия на събранието си на 6 септември 2006 година. Одобрението се основава на решението на Архиерейския събор от 15-19 май 2006 година. Приетият вариант е този, който бе поправен от комисиите при седмата им среща в края на месец юни.

Архиерейският синод е взел решение да поръча на Комисията по преговорите с Московската патриаршия да разработи заедно с Комисията по диалога с Руската задгранична църква детайлите по тържественото подписване на Акта и чинопоследованието на встъпването в евхаристийно общение на двете части на Руската църква.

Синодът е възложил на архиепископа на Берлин и Германия Марк, който е председател на Комисията по преговорите с Московската патриаршия, да съгласува с архиепископ Инокентий Корсунски времето на съвместното публикуване на утвърдения документ в официалните сайтове на двете църкви.

Двете декларации ще се смятат за окончателни след като бъдат подписани от предстоятелите на Московската патриаршия и Руската задгранична църква.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...