Руски свещеници подпомагат с пари жените, които се отказват от аборт



Източник: Интерфакс

Православните свещенослужители от руския град Алапаевск, Свердловска област, са решили да се борят с абортите, използвайки материални стимули. Жените, които се отказват от аборт, получават от касата на храма месечна помощ в размер на хиляда рубли. Такава дотация бъдещата майка получава по времето на цялата бременност и в течение на една година след раждането на детето.

Инициативата е на настоятеля на местния храм отец Моисей. Парите се набавят от пожертвуванията на енориашите и от касата, предназначена за строителството на храма.

"От религиозна гледна точка абортът е тежко престъпление. Борим се срещу този грях с проповедите си, но това не е достатъчно. Необходимо е да вникнем в проблемите на бъдещата майка, та нали нещо я подтиква към тази страшна операция", каза свещеникът.

"Аз дойдох в храма и разбрах, че ми се полага малка дотация. Всичко се оформя чрез женската консултация. За мен хиляда рубли (около 40 евро – бел. прев.) е сериозна сума", призна бъдещата самотна майка Татяна.

Парите се дават след показване на справка от гинеколог. Именно медиците уговарят бъдещите майки да не си товарят с такъв грях душата. И ако жената търси аборт поради материални трудности, докторите й разказват за финансовата помощ, която предлага храмът.

Вероизповеданието на жената няма значение за отец Моисей. Нуждаещата се бъдеща майка ще бъде подпомогната дори ако тя е атеистка. Лекарите отбелязват, че след започването на "кръстоносния поход" срещу абортите количеството на тези операции в града е спаднало с 40%, съобщава руският канал НТВ.

По тази програма в Алапаевск вече са изплатени около 600 хил. рубли. Материална помощ са получили 60 жени.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...